De wifi-verbinding van Samsung Galaxy A7 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy A7 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy A7 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-a7

De wifi van de Samsung Galaxy A7 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy A7 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy A7 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Samsung Galaxy A7 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy A7 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy A7 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy A7. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy A7

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy A7 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy A7’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy A7 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy A7

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Samsung Galaxy A7, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Samsung Galaxy A7 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.