De wifi-verbinding van Nokia Lumia 730 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Nokia Lumia 730 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Nokia Lumia 730 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-nokia-lumia-730

De wifi van de Nokia Lumia 730 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Nokia Lumia 730 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Nokia Lumia 730 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Nokia Lumia 730 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Nokia Lumia 730 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Nokia Lumia 730 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Nokia Lumia 730. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Nokia Lumia 730

Op sommige telefoons zoals de Nokia Lumia 730 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Nokia Lumia 730’s wifi, dan maakt de Nokia Lumia 730 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Nokia Lumia 730

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Nokia Lumia 730, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Nokia Lumia 730 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.