De wifi-verbinding van Pocophone X3 Pro is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Pocophone X3 Pro wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Pocophone X3 Pro zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-pocophone-x3-pro

De wifi van de Pocophone X3 Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Pocophone X3 Pro nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Pocophone X3 Pro vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Pocophone X3 Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Pocophone X3 Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Pocophone X3 Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Pocophone X3 Pro. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Pocophone X3 Pro

Op bepaalde telefoons zoals de Pocophone X3 Pro kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Pocophone X3 Pro’s wifi, dan maakt de Pocophone X3 Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Pocophone X3 Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Pocophone X3 Pro, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Pocophone X3 Pro opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.