NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Nexus 5. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Nexus 5 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Nexus 5 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-nexus-5

Wat is de NFC-functie op je Nexus 5

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Nexus 5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Nexus 5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Nexus 5.

Hoe activeer je de NFC van je Nexus 5

Als je de NFC op je Nexus 5 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Nexus 5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Nexus 5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Nexus 5 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Nexus 5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Nexus 5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Nexus 5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Nexus 5 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Nexus 5 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Nexus 5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.