De wifi-verbinding van Lenovo ZUK Z2 is bijna onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Lenovo ZUK Z2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Lenovo ZUK Z2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-lenovo-zuk-z2

De wifi van de Lenovo ZUK Z2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Lenovo ZUK Z2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Lenovo ZUK Z2 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Lenovo ZUK Z2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Lenovo ZUK Z2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Lenovo ZUK Z2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Lenovo ZUK Z2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Lenovo ZUK Z2

Op sommige telefoons zoals de Lenovo ZUK Z2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Lenovo ZUK Z2’s wifi, dan maakt de Lenovo ZUK Z2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Lenovo ZUK Z2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Lenovo ZUK Z2, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Lenovo ZUK Z2 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.