Het kan gebeuren dat jij je HTC U Play wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de HTC U Play nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het HTC U Play-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je HTC U Play niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhtc-u-play

Wat te doen als je HTC U Play-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je HTC U Play te repareren.

Controleer of je HTC U Play volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je HTC U Play goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je HTC U Play geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van HTC U Play uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je HTC U Play om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het HTC U Play-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het HTC U Play-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je HTC U Play nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van HTC U Play licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de HTC U Play gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het HTC U Play-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het HTC U Play-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het HTC U Play-scherm te vervangen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een HTC U Play- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je HTC U Play water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de HTC U Play in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je HTC U Play een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de HTC U Play gevallen?

Als je HTC U Play kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je HTC U Play de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je HTC U Play alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.