Het kan gebeuren dat je Lenovo Tab 2 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Lenovo Tab 2 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Lenovo Tab 2 en hoe we dit in orde kunnen maken. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Lenovo Tab 2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-Lenovo-Tab-2

Lenovo Tab 2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Lenovo Tab 2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Lenovo Tab 2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Lenovo Tab 2 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Lenovo Tab 2 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Lenovo Tab 2 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Lenovo Tab 2 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Lenovo Tab 2 maximaal opladen. In principe zou de Lenovo Tab 2 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Lenovo Tab 2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Lenovo Tab 2 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Lenovo Tab 2 te lezen.

Lenovo Tab 2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Lenovo Tab 2 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Lenovo Tab 2 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Lenovo Tab 2 bekijken hoe je jouw Lenovo Tab 2 kunt updaten.

Een App kan Lenovo Tab 2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Lenovo Tab 2 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Lenovo Tab 2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.