Het kan gebeuren dat je Doogee X9 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je Doogee X9 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Doogee X9 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Doogee X9 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-doogee-x9

Doogee X9 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Doogee X9 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Doogee X9 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Doogee X9 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Doogee X9 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Doogee X9 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Doogee X9 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Doogee X9 maximaal opladen. In principe zal de Doogee X9 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Doogee X9 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waarom de Doogee X9 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Doogee X9 te lezen.

Doogee X9 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Doogee X9 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Doogee X9 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Doogee X9 bekijken hoe je jouw Doogee X9 kunt updaten.

Een App kan Doogee X9 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Doogee X9 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Doogee X9 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.