De wifi-verbinding van Huawei Mate 7 is bijna onvermijdelijk geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Huawei Mate 7 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Huawei Mate 7 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mate-7

De wifi van de Huawei Mate 7 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Huawei Mate 7 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Huawei Mate 7 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Huawei Mate 7 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Huawei Mate 7 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Huawei Mate 7 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Huawei Mate 7. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Huawei Mate 7

Op bepaalde telefoons zoals de Huawei Mate 7 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Huawei Mate 7’s wifi, dan maakt de Huawei Mate 7 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Huawei Mate 7

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Huawei Mate 7, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Huawei Mate 7 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.