De wifi-verbinding van Google Pixel 2 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Google Pixel 2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Google Pixel 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-google-pixel-2

De wifi van de Google Pixel 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Google Pixel 2 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Google Pixel 2 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Google Pixel 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Google Pixel 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Google Pixel 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Google Pixel 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Google Pixel 2

Op bepaalde telefoons zoals de Google Pixel 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Google Pixel 2’s wifi, dan maakt de Google Pixel 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Google Pixel 2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Google Pixel 2, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Google Pixel 2 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.