De wifi-verbinding van Huawei P10 is zo goed als onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Huawei P10 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Huawei P10 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-p10

De wifi van de Huawei P10 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Huawei P10 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Huawei P10 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Huawei P10 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Huawei P10 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Huawei P10 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Huawei P10. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Huawei P10

Op bepaalde telefoons zoals de Huawei P10 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Huawei P10’s wifi, dan maakt de Huawei P10 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Huawei P10

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Huawei P10, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Huawei P10 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.