Wiko VIEW XL verbinden met je pc of Mac is een zeer nuttige bewerking voor gegevensuitwisseling. Als je foto’s of jouw contacten wilt overzetten naar de Wiko VIEW XL, of als je bestanden naar de Wiko VIEW XL wilt kopiëren, moet je de telefoon verbinden met de pc of Mac. Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven over het verbinden van de Wiko VIEW XL met jouw computer. Ten eerste hoe je de Wiko VIEW XL kunt aansluiten op een pc. Ten tweede hoe je verbinding kan maken met een Mac. Ten slotte wat de oplossing is om jouw draadloze Wiko VIEW XL te verbinden.

verbinden-pc-Macwiko-view-xl

Verbind Wiko VIEW XL met een pc

Als je jouw Wiko VIEW XL met een pc wilt verbinden, heb je de USB-kabel nodig die je gebruikt om de telefoon op te laden. Met deze kabel verbind je de Wiko VIEW XL met de pc. Als je dat hebt gedaan, moet je de USB-instellingen op de telefoon activeren. Daarvoor moet je de meldingsbalk naar beneden halen. Dan kan de optie, waar je op moet klikken, variëren afhankelijk van de telefoon, maar het moet een van de volgende zijn:

  • USB-verbinding met de computer
  • Multimedia-apparatuur
  • USB-opslag inschakelen
  • Multimedia-apparaat (MTP)

Zodra deze optie geactiveerd is, functioneert de Wiko VIEW XL als een USB-stick voor de pc. Je kunt de Wiko VIEW XL terugvinden tussen de verwisselbare schijven in de computer-icoon op de pc.

Verbind Wiko VIEW XL met een Mac

De methode om de Wiko VIEW XL met de Mac te verbinden is iets anders dan die voor een pc. De beste oplossing is daar een programma voor te hebben. Dit programma is Android File Transfer die je gemakkelijk op internet kunt vinden. Nadat je deze gedownload hebt op de Mac, moet je Installaties van onbekende bronnen toestaan voordat je de installatie start. Wanneer de installatie is voltooid, moet je de Wiko VIEW XL via de USB-kabel met de Mac verbinden. Dan is het nodig om de USB-verbinding op de Wiko VIEW XL te activeren door naar de meldingsbalk te gaan. Selecteer vervolgens een van de hierboven beschreven opties. Nadat je dit alles hebt gedaan, herkent de Mac automatisch Wiko VIEW XL en wordt Android File Transfer geopend. Nu kun je alle gegevensuitwisselingen doen die je wilt.

Verbind een draadloze Wiko VIEW XL met een Mac of een pc

Als je geen USB-kabel bij je hebt of als je gewoon de Wiko VIEW XL draadloos wilt verbinden, weet dan dat er een mooi programma bestaat die dit heel goed kan doen. Deze prachtige App is AirDroid die je hier kunt downloaden . Het praktische van dit programma is dat het compatibel is met Mac en pc, dus geen compatibiliteitsproblemen. De lijst met alle functies van Airdroid is lang, je kunt er zoveel dingen mee doen.

Bijvoorbeeld bestanden uploaden naar de Wiko VIEW XL, schrijven en sms’en, toegang krijgen tot jouw telefoongegevens, back-ups maken van de Wiko VIEW XL of een screenshot maken van Wiko VIEW XL. Het is dus een veelzijdige software om jouw Wiko VIEW XL te verbinden. Als je voor deze oplossing kiest, moet je je aanmelden en de App op de telefoon downloaden. Dan moet je het webadres dat gegeven is op de App kopiëren in de browser van de pc of Mac. En zo is je Wiko VIEW XL draadloos verbonden met je pc of Mac.