Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy Note 20 oververhit raakt en heet is als je hem aanraakt. Maak je geen zorgen, want dat wil niet zeggen dat de Samsung Galaxy Note 20 een probleem heeft. Ja, het komt regelmatig voor dat een telefoon oververhit raakt en dat kan door een heleboel dingen komen. Er zijn dus nogal veel oorzaken en factoren die de Samsung Galaxy Note 20 kunnen oververhitten. In dit artikel zal je zien wat de redenen zijn voor de temperatuur-verhoging en hoe je daar iets aan kan doen. Teneerste bekijken we wat de oorzaken van oververhitting kunnen zijn. Vervolgens hoe je de oververhitting van Samsung Galaxy Note 20 kunt voorkomen. En ten slotte zullen we zien welke apps je kunt installeren om de temperatuur van de telefoon te regelen.

Oververhit-raaktsamsung-galaxy-note-20

Waarom raakt de Samsung Galaxy Note 20 oververhit?

Er zijn verschillende redenen waarom de Samsung Galaxy Note 20 oververhit raakt. Hieronder staan alle mogelijke redenen voor oververhitting:

 • De processor wordt teveel gesolliciteerd: het is mogelijk dat een App of meerdere Apps veel ruimte innemen en een oververhitting van de processor veroorzaken
 • De Samsung Galaxy Note 20 raakt oververhit tijdens het opladen: Als je niet de originele laadkabel gebruikt kan de telefoon oververhit raken.
 • De batterij raakt oververhit: soms raken oude batterijen oververhit. Als dit het geval is, dan geeft dat aan dat je een nieuwe moet kopen.
 • Buitentemperatuur: als het erg warm weer is, kan het zijn dat de Samsung Galaxy Note 20 niet goed afkoelt en te heet wordt.
 • Je eist te veel energie: De Samsung Galaxy Note 20 kan snel oververhitten als je al een tijdje speelt met een energie-opslorpend spelletje of als je iets aan het doen bent wat veel energie vereist, bijvoorbeeld: een filmpje in HD maken.
 • Als je Samsung Galaxy Note 20 ineens opnieuw opstart of uitgaat , is dat normaal wanneer het oververhit raakt. Want een beveiligingsproces schakelt het apparaat uit zodat de temperatuur de telefoon niet kan beschadigen.

Hoe kan je voorkomen dat Samsung Galaxy Note 20 oververhit raakt

Afhankelijk van de oorsprong van de oververhitting van je Samsung Galaxy Note 20, zijn er verschillende oplossingen. Hier dan de oplossingen naar gelang van de problemen.

 • Als de processor teveel gesolliciteerd wordt: een de Apps, die open zijn op de Samsung Galaxy Note 20, één na één uit en kijk of de telefoon afkoelt.
 • Als de Samsung Galaxy Note 20 oververhit tijdens het opladen : gebruik de originele oplaadkabel als u deze heeft. Als je hem niet meer hebt, probeer dan maar een andere kabel.
 • Als de batterij oververhit raakt: installeer een app waarmee je de temperatuur van de Samsung Galaxy Note 20-batterij kunt regelen. Als het toch aanhoudt, vervang dan de batterij voordat deze ontploft.
 • Als de buitentemperatuur te hoog is: zet de Apps uit en leg je Samsung Galaxy Note 20 in de schaduw om af te laten koelen.
 • Als je teveel energie eist: pauzeer tijdens het spelen met je games of waar je mee bezig bent.

Installeer een app om de temperatuur van je Samsung Galaxy Note 20 te regelen

Om meer informatie te verkrijgen over de oorsprong van de oververhitting van je Samsung Galaxy Note 20 en kennis te nemen van zijn interne temperatuur , bestaan er toepassingen. Deze Apps maken het onder andere mogelijk om maximale temperatuurdrempels in te stellen. Ze laten je ook de processoractiviteit van de Samsung Galaxy Note 20 en de temperatuur van de batterij zien. Wij adviseren je Cooling Master , die zeer gemakkelijk te gebruiken is. Je Samsung Galaxy Note 20 moet dan wel gerouteerd worden om het te gebruiken.