Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Sony Xperia L1 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt haalbaar een Sony Xperia L1 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Sony Xperia L1. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Sony Xperia L1 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensony-xperia-l1

Stappen die je moet volgen als je Sony Xperia L1 in het water is gevallen

Als je je Sony Xperia L1 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Sony Xperia L1 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Sony Xperia L1 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Sony Xperia L1 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Sony Xperia L1 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Sony Xperia L1 zit

Met een rietje moet je het water uit je Sony Xperia L1 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Sony Xperia L1 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Sony Xperia L1 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Sony Xperia L1 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Sony Xperia L1 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Sony Xperia L1 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Sony Xperia L1 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Sony Xperia L1 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Sony Xperia L1 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Sony Xperia L1 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Sony Xperia L1 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Sony Xperia L1 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Sony Xperia L1 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Sony Xperia L1 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Sony Xperia L1 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Sony Xperia L1.