Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Trend 2 Lite start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Trend 2 Lite niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Trend 2 Lite weer werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Trend 2 Lite één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-trend-2-lite

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Trend 2 Lite niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Trend 2 Lite opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Samsung Galaxy Trend 2 Lite-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Trend 2 Lite

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Trend 2 Lite. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy Trend 2 Lite-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy Trend 2 Lite opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Trend 2 Lite in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Trend 2 Lite opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de recentste apps te deïnstalleren en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.