Het is weleens nuttig om de foto’s van de Samsung Galaxy Tab 2 te kunnen kopiëren of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die enthousiast fotografeert, kan het interne geheugen van Samsung Galaxy Tab 2 snel worden gebruikt. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Samsung Galaxy Tab 2, zullen we je laten zien hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kan opslaan. We zullen eerst bekijken hoe foto’s kunnen worden gekopiëerd naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we bekijken hoe dit gefixt kan worden met een applicatie. Ten slotte zullen we bekijken hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Samsung Galaxy Tab 2 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-Samsung-Galaxy-Tab-2

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy Tab 2

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, moet je naar BESTANDEN van je Samsung Galaxy Tab 2 gaan en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Eenmaal daar , kies dan het album die je zou willen verplaatsen en houdt die een paar seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy Tab 2 gaat van start. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als het niet lukt op jouw Samsung Galaxy Tab 2, gebruik dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Samsung Galaxy Tab 2 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan verschillende applicaties waarmee je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Samsung Galaxy Tab 2 kunt verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, gezien de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Samsung Galaxy Tab 2. Eenmaal gedaan, open je het en ga dan naar AFBEELDINGEN. Kies dan de foto’s die je zou willen verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Samsung Galaxy Tab 2 op de SD-kaart op te slaan

Wanneer je wilt dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Samsung Galaxy Tab 2 regelrecht worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Hiervoor moet je de FOTO-applicatie openen. Dat gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Eenmaal geklikt , moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Samsung Galaxy Tab 2