Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Samsung Galaxy S22 in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt mogelijk een Samsung Galaxy S22 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy S22. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy S22 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s22

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S22 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S22 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S22 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy S22 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S22 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy S22 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S22 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy S22 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S22 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S22 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S22 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy S22 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Samsung Galaxy S22 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy S22 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S22 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S22 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S22 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy S22 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S22 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy S22 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy S22 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy S22 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy S22 beschadigen.