De wifi-verbinding van Acer Liquid Jade Primo is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Acer Liquid Jade Primo wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Acer Liquid Jade Primo zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-acer-liquid-jade-primo

De wifi van de Acer Liquid Jade Primo valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Acer Liquid Jade Primo nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Acer Liquid Jade Primo vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Acer Liquid Jade Primo verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Acer Liquid Jade Primo valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Acer Liquid Jade Primo wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Acer Liquid Jade Primo. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Acer Liquid Jade Primo

Op bepaalde telefoons zoals de Acer Liquid Jade Primo kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Acer Liquid Jade Primo’s wifi, dan maakt de Acer Liquid Jade Primo weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Acer Liquid Jade Primo

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Acer Liquid Jade Primo, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Acer Liquid Jade Primo opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.