Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy F62 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy F62 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy F62. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy F62 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-f62

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy F62 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy F62 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy F62 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy F62 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy F62 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy F62 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy F62 zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy F62 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy F62 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy F62 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy F62 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy F62 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy F62 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy F62 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy F62 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy F62 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy F62 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy F62 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy F62 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy F62 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy F62 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy F62 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy F62 beschadigen.