Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy A8+ start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy A8+ niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy A8+ opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy A8+ één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Samsung-Galaxy-A8+

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy A8+ niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy A8+ opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten proberen als de Samsung Galaxy A8+-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy A8+

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy A8+. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy A8+-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy A8+ opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy A8+ in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy A8+ herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.