Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Note 9 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Note 9 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Note 9 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Samsung Galaxy Note 9 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Samsung-Galaxy-Note-9

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Note 9 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Note 9 opnieuw op

Wat je als eerste moet proberen als de Samsung Galaxy Note 9-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Note 9

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Note 9. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy Note 9-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Note 9 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Note 9 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy Note 9 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.