Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy A33 in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy A33 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A33. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A33 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a33

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A33 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A33 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A33 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy A33 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A33 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy A33 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A33 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy A33 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A33 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A33 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A33 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy A33 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Samsung Galaxy A33 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A33 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A33 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A33 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A33 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A33 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A33 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A33 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A33 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A33 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A33 beschadigen.