Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy A3 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy A3 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A3. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy A3 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a3

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A3 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A3 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A3 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy A3 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A3 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A3 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A3 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy A3 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A3 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A3 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A3 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy A3 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Samsung Galaxy A3 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy A3 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A3 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A3 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A3 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A3 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A3 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy A3 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy A3 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A3 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy A3 beschadigen.