Het komt weleens voor dat je Samsung Galaxy A12 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy A12 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy A12 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy A12 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-a12

Samsung Galaxy A12 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy A12 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Samsung Galaxy A12 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy A12 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Samsung Galaxy A12 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Samsung Galaxy A12 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy A12 ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy A12 maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy A12 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy A12 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Samsung Galaxy A12 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy A12 te lezen.

Samsung Galaxy A12 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy A12 kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy A12 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy A12 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy A12 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy A12 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy A12 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy A12 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.