Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Samsung Galaxy A13 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Samsung Galaxy A13 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy A13. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Samsung Galaxy A13 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-a13

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy A13 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy A13 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy A13 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Samsung Galaxy A13 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy A13 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy A13 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy A13 zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy A13 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy A13 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy A13 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy A13 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy A13 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Samsung Galaxy A13 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Samsung Galaxy A13 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy A13 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy A13 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy A13 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy A13 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy A13 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy A13 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Samsung Galaxy A13 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy A13 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy A13.