Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Alcatel One Touch Idol X start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Alcatel One Touch Idol X niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Alcatel One Touch Idol X opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Alcatel One Touch Idol X één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-alcatel-one-touch-idol-x

Wat te doen als de camera van jouw Alcatel One Touch Idol X niet meer werkt?

1- Start je Alcatel One Touch Idol X opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de Alcatel One Touch Idol X-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Alcatel One Touch Idol X

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Alcatel One Touch Idol X. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Alcatel One Touch Idol X-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Alcatel One Touch Idol X opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Alcatel One Touch Idol X in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Alcatel One Touch Idol X opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te deïnstalleren en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.