Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Motorola edge 30 ultra in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Motorola edge 30 ultra die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Motorola edge 30 ultra. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Motorola edge 30 ultra in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenmotorola-edge-30-ultra

Stappen die je moet volgen als je Motorola edge 30 ultra in het water is gevallen

Als je je Motorola edge 30 ultra in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Motorola edge 30 ultra niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Motorola edge 30 ultra in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Motorola edge 30 ultra het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Motorola edge 30 ultra uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Motorola edge 30 ultra zit

Met een rietje moet je het water uit je Motorola edge 30 ultra zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Motorola edge 30 ultra en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Motorola edge 30 ultra hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Motorola edge 30 ultra drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Motorola edge 30 ultra kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Motorola edge 30 ultra 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Motorola edge 30 ultra achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Motorola edge 30 ultra aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Motorola edge 30 ultra droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Motorola edge 30 ultra aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Motorola edge 30 ultra langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Motorola edge 30 ultra IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Motorola edge 30 ultra in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Motorola edge 30 ultra vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Motorola edge 30 ultra te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Motorola edge 30 ultra beschadigen.