Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Google Pixel 7 Pro in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Google Pixel 7 Pro van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Google Pixel 7 Pro. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Google Pixel 7 Pro in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doengoogle-pixel-7-pro

Stappen die je moet volgen als je Google Pixel 7 Pro in het water is gevallen

Als je je Google Pixel 7 Pro in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Google Pixel 7 Pro niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Google Pixel 7 Pro kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Google Pixel 7 Pro het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Google Pixel 7 Pro uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Google Pixel 7 Pro zit

Met een rietje zal je het water uit je Google Pixel 7 Pro moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Google Pixel 7 Pro en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Google Pixel 7 Pro hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Google Pixel 7 Pro drogen

Nu de volgende stap hoe je de Google Pixel 7 Pro kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Google Pixel 7 Pro 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Google Pixel 7 Pro achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Google Pixel 7 Pro aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Google Pixel 7 Pro droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Google Pixel 7 Pro aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Google Pixel 7 Pro langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Google Pixel 7 Pro IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Google Pixel 7 Pro in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Google Pixel 7 Pro vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Google Pixel 7 Pro te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Google Pixel 7 Pro beschadigen.