Het kan gebeuren dat je Sony Xperia Z4 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Sony Xperia Z4 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Sony Xperia Z4 en hoe we dit in orde kunnen maken. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Sony Xperia Z4 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-sony-xperia-z4

Sony Xperia Z4 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Sony Xperia Z4 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Sony Xperia Z4 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Sony Xperia Z4 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Sony Xperia Z4 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Sony Xperia Z4 valt dan uit daar hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Sony Xperia Z4 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Sony Xperia Z4 maximaal opladen. In principe zal de Sony Xperia Z4 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Sony Xperia Z4 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Sony Xperia Z4 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Sony Xperia Z4 te lezen.

Sony Xperia Z4 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Sony Xperia Z4 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Sony Xperia Z4 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Sony Xperia Z4 bekijken hoe je jouw Sony Xperia Z4 kunt updaten.

Een App kan Sony Xperia Z4 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Sony Xperia Z4 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Sony Xperia Z4 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.