Het komt weleens voor dat je Samsung Galaxy S4 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy S4 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy S4 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy S4 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-s4

Samsung Galaxy S4 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy S4 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy S4 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy S4 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy S4 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy S4 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy S4 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy S4 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy S4 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy S4 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de Samsung Galaxy S4 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy S4 te lezen.

Samsung Galaxy S4 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy S4 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je Samsung Galaxy S4 moeten controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy S4 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy S4 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy S4 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de Samsung Galaxy S4 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy S4 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.