Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy Note 4 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, het feit dat je Samsung Galaxy Note 4 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Note 4 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Note 4 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-note-4

Samsung Galaxy Note 4 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen hoe het komt dat de Samsung Galaxy Note 4 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy Note 4 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Note 4 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy Note 4 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy Note 4 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Samsung Galaxy Note 4 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy Note 4 maximaal opladen. In principe zou de Samsung Galaxy Note 4 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Samsung Galaxy Note 4 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Samsung Galaxy Note 4 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Note 4 te lezen.

Samsung Galaxy Note 4 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Note 4 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy Note 4 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Note 4 bekijken hoe je jouw Samsung Galaxy Note 4 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Note 4 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Note 4 veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Note 4 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.