Het komt soms voor dat je Huawei Y6 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk zeer vervelend, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Huawei Y6 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Huawei Y6 en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Huawei Y6 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Tenslotte analyseren we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-huawei-y6

Huawei Y6 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Huawei Y6 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Huawei Y6 te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Huawei Y6 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de Huawei Y6 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De Huawei Y6 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de Huawei Y6 ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Huawei Y6 maximaal opladen. In principe zal de Huawei Y6 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Huawei Y6 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Huawei Y6 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Huawei Y6 te lezen.

Huawei Y6 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Huawei Y6 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Huawei Y6 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Huawei Y6 raadplegen hoe je jouw Huawei Y6 kunt updaten.

Een App kan Huawei Y6 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Huawei Y6 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Huawei Y6 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.