Het komt soms voor dat je HUAWEI P20 zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je HUAWEI P20 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. In feite zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor het uitvallen van HUAWEI P20 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de HUAWEI P20 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Uiteindelijk bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-HUAWEI-P20

HUAWEI P20 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de HUAWEI P20 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de HUAWEI P20 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HUAWEI P20 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de HUAWEI P20 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De HUAWEI P20 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de HUAWEI P20 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de HUAWEI P20 maximaal opladen. In principe zou de HUAWEI P20 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

HUAWEI P20 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de HUAWEI P20 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van HUAWEI P20 te lezen.

HUAWEI P20 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de HUAWEI P20 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je HUAWEI P20 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van HUAWEI P20 raadplegen hoe je jouw HUAWEI P20 kunt updaten.

Een App kan HUAWEI P20 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de HUAWEI P20 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw HUAWEI P20 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.