Het kan gebeuren dat je Motorola Moto G5S zichzelf zomaar uitschakelt. Dat is natuurlijk zeer irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Motorola Moto G5S zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van Motorola Moto G5S en hoe we dit kunnen corrigeren. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Motorola Moto G5S zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna bekijken we de problemen met updates en Apps.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-motorola-moto-g5s

Motorola Moto G5S schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Motorola Moto G5S zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er applicaties om de batterijstatus van de Motorola Moto G5S te testen. Dit kan vaak voorkomen op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van Motorola Moto G5S is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Motorola Moto G5S zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De Motorola Moto G5S valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Motorola Moto G5S helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en zet hem dan weer terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de Motorola Moto G5S maximaal opladen. In principe zal de Motorola Moto G5S zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Motorola Moto G5S schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waarom de Motorola Moto G5S uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van Motorola Moto G5S te lezen.

Motorola Moto G5S schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de Motorola Moto G5S zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Motorola Moto G5S controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Motorola Moto G5S bekijken hoe je jouw Motorola Moto G5S kunt updaten.

Een App kan Motorola Moto G5S uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties kunnen inderdaad bugs op de Motorola Moto G5S veroorzaken en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Motorola Moto G5S altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat het geval is, verwijder dan die App.