Het komt weleens voor dat je HTC U11 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel irritant, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je HTC U11 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit verschijnsel te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van HTC U11 en hoe we dit in orde kunnen maken. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de HTC U11 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-htc-u11

HTC U11 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de meest voorkomende redenen waarom de HTC U11 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf zonder waarschuwing uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de HTC U11 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van HTC U11 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de HTC U11 zomaar uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij eigenlijk is. De HTC U11 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de HTC U11 helemaal ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de HTC U11 maximaal opladen. In principe zal de HTC U11 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

HTC U11 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de HTC U11 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van HTC U11 te lezen.

HTC U11 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de HTC U11 zouden kunnen veroorzaken. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je zal daarom de update van je HTC U11 moeten controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van HTC U11 raadplegen hoe je jouw HTC U11 kunt updaten.

Een App kan HTC U11 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de HTC U11 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw HTC U11 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.