Het kan zijn dat je de camera op jouw Huawei Nova start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Huawei Nova niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Huawei Nova weer werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Huawei Nova één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-nova

Wat te doen als de camera van jouw Huawei Nova niet meer werkt?

1- Start je Huawei Nova opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Huawei Nova-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Huawei Nova

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Huawei Nova. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Huawei Nova-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Huawei Nova opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Huawei Nova in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Huawei Nova herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.