Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw HUAWEI Mate 20 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je HUAWEI Mate 20 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je HUAWEI Mate 20 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen zodra de camera-app op jouw HUAWEI Mate 20 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-huawei-mate-20

Wat te doen als de camera van jouw HUAWEI Mate 20 niet meer werkt?

1- Start je HUAWEI Mate 20 opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de HUAWEI Mate 20-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dit zo is , is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HUAWEI Mate 20

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HUAWEI Mate 20. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het HUAWEI Mate 20-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de HUAWEI Mate 20 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw HUAWEI Mate 20 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de HUAWEI Mate 20 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.