Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw ROG Phone start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je ROG Phone niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je ROG Phone weer werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw ROG Phone één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-rog-phone

Wat te doen als de camera van jouw ROG Phone niet meer werkt?

1- Start je ROG Phone opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de ROG Phone-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je ROG Phone

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de ROG Phone. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het ROG Phone-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de ROG Phone opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw ROG Phone in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de ROG Phone opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.