Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Honor 7S in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt mogelijk een Honor 7S die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Honor 7S. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Honor 7S in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenhonor-7s

Stappen die je moet volgen als je Honor 7S in het water is gevallen

Als je je Honor 7S in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Honor 7S niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Honor 7S in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Honor 7S nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Honor 7S uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Honor 7S zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Honor 7S zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Honor 7S en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Honor 7S hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Honor 7S drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Honor 7S kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Honor 7S 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Honor 7S achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Honor 7S aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Honor 7S droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Honor 7S aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Honor 7S langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Honor 7S IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Honor 7S in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Honor 7S kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Honor 7S te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Honor 7S.