Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy S9 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Samsung Galaxy S9 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy S9 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy S9 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Samsung-Galaxy-S9

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy S9 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy S9 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Samsung Galaxy S9-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy S9

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy S9. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy S9-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Samsung Galaxy S9 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy S9 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Samsung Galaxy S9 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.