Als je genoeg hebt van het originele lettertype van jouw Huawei Y9s, zou je het waarschijnlijk willen veranderen. Het is leuk een gepersonaliseerd lettertype te hebben. De techniek om het lettertype te wijzigen kan variëren afhankelijk van de telefoon en de autorisaties die het heeft. Want telefoons hebben min of meer significante autorisaties die het mogelijk maken om systeembestanden te wijzigen, zoals lettertypes. Afhankelijk van het autorisatieniveau zullen we zien dat de techniek anders is. Ten eerste bekijken we hoe we het lettertype van de Huawei Y9s kunnen veranderen als deze de nodige autorisaties heeft. Vervolgens zien we hoe we het lettertype van de Huawei Y9s kunnen veranderen als de telefoon niet over de nodige autorisaties beschikt.

lettertype-wijzig-Huawei-Y9s

Wijzig het lettertype wanneer jouw Huawei Y9s de nodige autorisaties heeft

Om het lettertype van de Huawei Y9s gemakkelijk te kunnen wijzigen, moet de Huawei Y9s speciale rechten hebben om bestanden in het Android systeem te kunnen bewerken. Om te weten te komen of de Huawei Y9s de nodige rechten heeft, moet je een van de twee onderstaande technieken uitproberen.

Wijzig het lettertype van de Huawei Y9s met het parameters-menu

De eenvoudigste manier om het lettertype van de Huawei Y9s te veranderen is de parameters door te lopen. Ga dus naar het parameters-menu van de Huawei Y9s, en vervolgens naar het tabblad Display. Als je daar bent, selecteer je het tabblad Lettertype en daar kun je het lettertype van je keuze selecteren. Als je dit tabblad niet ziet, heeft je Huawei Y9s niet de benodigde rechten en kun je direct naar de tweede techniek gaan.

Wijzig het lettertype van de Huawei Y9s via een applicatie

Als de Huawei Y9s de nodige autorisaties heeft, kun je ook een applicatie gebruiken om het lettertype te wijzigen. Het voordeel van het gebruik van een applicatie is dat het je een grotere keuze aan lettertypes en zelfs enkele extra opties biedt. Er zijn verschillende apps in de Play Store die het mogelijk maken om het lettertype te wijzigen. We hebben iFont(Expert of Fonts) getest, waarmee je lettertypes kunt vinden op basis van taal en hun populariteit. Installeer de applicatie en laat je leiden.

Wijzig het lettertype wanneer jouw Huawei Y9s niet de nodige rechten heeft

Het wijzigen van het lettertype als de Huawei Y9s niet over de nodige autorisaties beschikt, is een nogal gecompliceerde operatie, omdat het dan nodig is om de Huawei Y9s te rooten. Hier zijn de stappen die je moet volgen als je daarmee wilt beginnen.

1- Huawei Y9s rooten

Dit is de noodzakelijke stap om een lettertype op de Huawei Y9s te kunnen installeren als deze niet over de nodige autorisaties beschikt. Door de Huawei Y9s te rooten kun je dus supergebruikersrechten aan jouw telefoon geven. Dankzij deze rechten kun je bestanden wijzigen en installeren in het Android systeem van de telefoon. Het rooten van een telefoon is nogal lastig en als je wilt weten hoe je dat moet doen, raadpleeg dan onze tutorial hoe de Huawei Y9s te rooten. Zodra de telefoon geroot is, kun je naar stap twee gaan.

2- Gebruik een applicatie om de nieuwe lettertypes te installeren

Zodra jouw Huawei Y9s geroot is, hoef je alleen maar een applicatie te installeren om het lettertype van jouw Huawei Y9s te wijzigen. Inderdaad, nu je Huawei Y9s de nodige autorisaties heeft, rendez-vous op de Playstore om een applicatie als Ifont of FontFix te downloaden. Laat je dan leiden door de applicatie, waarmee je de lettertypes van jouw keuze kunt downloaden en installeren”.