NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Alcatel One Touch Pixi First. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Alcatel One Touch Pixi First kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel One Touch Pixi First activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-alcatel-one-touch-pixi-first

Wat is de NFC-functie op je Alcatel One Touch Pixi First

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Alcatel One Touch Pixi First moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel One Touch Pixi First dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Alcatel One Touch Pixi First te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel One Touch Pixi First

Als je de NFC op je Alcatel One Touch Pixi First wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Alcatel One Touch Pixi First te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel One Touch Pixi First gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Alcatel One Touch Pixi First activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel One Touch Pixi First

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Alcatel One Touch Pixi First en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel One Touch Pixi First

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel One Touch Pixi First te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Alcatel One Touch Pixi First wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel One Touch Pixi First te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.