Het is essentieel een simkaart te plaatsen in jouw Samsung Galaxy S10 als je de telefoon wilt gebruiken. Met de simkaart kan jouw Samsung Galaxy S10 inderdaad verbinding maken met het mobiele netwerk en dus bellen en internetten. Als je net jouw Samsung Galaxy S10 hebt gekocht, is het niet altijd gemakkelijk te achterhalen hoe je de simkaart plaatst. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven. Ten eerste wat je moet doen voordat je de simkaart in de Samsung Galaxy S10 plaatst. Ten tweede hoe je de simkaart moet plaatsen. En ten slotte wat de verschillende soorten simkaarten zijn.

Hoe-plaats-je-de-simkaartsamsung-galaxy-s10

Wat je moet doen voordat je de simkaart in jouw Samsung Galaxy S10 plaatst

Voordat je de simkaart in jouw Samsung Galaxy S10 plaatst, is het noodzakelijk om een paar dingen te controleren. We raden je vooral aan de Samsung Galaxy S10 uit te schakelen voordat je de simkaart plaatst. En ook moet je controleren of het type simkaart die je hebt overeenkomt met het model van jouw telefoon. Er zijn inderdaad verschillende soorten simkaarten en elke telefoon is compatibel met een bepaald type. Raadpleeg het laatste hoofdstukje van dit artikel als je daar meer informatie over wilt hebben. Als de simkaartlade van jouw Samsung Galaxy S10 zich aan de zijkant bevindt, heb je een pin of een dun en puntig voorwerp nodig om de gleuf voor de simkaart open te maken. Als je de pincode van de simkaart wilt wijzigen, raadpleeg dan onze tutorial hoe je de pincode kan wijzigen voor jouw Samsung Galaxy S10.

Hoe plaatst je de simkaart in jouw Samsung Galaxy S10

Afhankelijk van het model van jouw Samsung Galaxy S10 zijn er twee methoden mogelijk hoe je de simkaart plaatst. De juiste techniek zal daarom een van de volgende moeten zijn.

Methode 1: plaats de simkaart aan de zijkant van de Samsung Galaxy S10

Als je de simkaart in jouw Samsung Galaxy S10 wilt plaatsen, moet je eerst de gleuf vinden die zich meestal aan de zijkant van de telefoon bevindt. Het is vrij gemakkelijk te herkennen omdat er vaak een klein gaatje naast zit. Wanneer je het hebt gevonden, moet je een scherp voorwerp in het kleine gaatje naast de gleuf steken. Je kunt bijvoorbeeld een paperclip of een naald gebruiken om dit te doen, soms zit er in de doos van jouw Samsung Galaxy S10 een simkaarttool, een uitwerppin. Duw de pin zachtjes in het gaatje totdat de simkaartlade eruit komt. Verwijder dan het laatje uit de gleuf. Plaats vervolgens de simkaart op de juiste manier in het laatje en stop hem terug in de Samsung Galaxy S10, sluit de ingang goed. En dat is het!

Methode 2: plaats de simkaart aan de achterkant van de Samsung Galaxy S10

Als jouw Samsung Galaxy S10 geen slotje aan de zijkant heeft, betekent dit dat de simkaartgleuf zich aan de achterkant van de telefoon bevindt. Eerst moet je de achterkant, de backcover van de Samsung Galaxy S10 verwijderen. Met de toppen van je vingers maak je de achterkant voorzichtig los. Als je dat gedaan hebt, zal je de simkaartgleuf moeten zien. Soms bevindt deze zich onder de batterij. In dat geval moet je de batterij eruit halen. Dan hoef je alleen nog maar de simkaart in jouw Samsung Galaxy S10 te plaatsen! Zorg er wel voor dat je die in de juiste richting plaatst, de gouden kant van de kaart moet naar beneden liggen. Stop alles terug in de telefoon en het is gedaan!

De verschillende soorten simkaarten

Er zijn 3 verschillende soorten simkaarten. Ze verschillen van maat. We hebben dus:

  • De simkaart: standaardformaat.
  • De micro-simkaart: die kleiner is dan het standaardformaat.
  • De Nano-simkaart: die echt heel klein is. De chip bedekt bijna het gehele oppervlak.

Als je niet de goede maat voor jouw Samsung Galaxy S10 hebt, is het mogelijk om een andere aan jouw provider te vragen. Er zijn ook adapters die compatibiliteitsproblemen kunnen oplossen. En als je een standaard-simkaart hebt, kun je deze knippen om er een Micro-SIM of Nano-SIM van te maken. Op eigen risico.