Het kan gebeuren dat jij je LG V10 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend als dit gebeurt, omdat de LG V10 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het LG V10-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je LG V10 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanlg-v10

Wat te doen als je LG V10-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je LG V10 te repareren.

Controleer of je LG V10 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je LG V10 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je LG V10 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van LG V10 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je LG V10 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het LG V10-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het LG V10-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je LG V10 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van LG V10 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de LG V10 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het LG V10-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het LG V10-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het LG V10-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een LG V10- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je LG V10 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de LG V10 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je LG V10 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de LG V10 gevallen?

Als je LG V10 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je LG V10 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je LG V10 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.