Hoe maak je een schermafbeelding op ZTE Axon M .

In veel situaties is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een ZTE Axon M. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je ZTE Axon M te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een ZTE Axon M en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het ZTE Axon M-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-zte-axon-m

Maak een schermafbeelding met de knoppen van ZTE Axon M

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je ZTE Axon M. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je ZTE Axon M klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het ZTE Axon M standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op ZTE Axon M. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de ZTE Axon M blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je ZTE Axon M. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je ZTE Axon M, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je ZTE Axon M te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je ZTE Axon M gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op ZTE Axon M

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op ZTE Axon M. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de ZTE Axon M. En daar moet je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!