Hoe maak je een schermafbeelding op Wiko Getaway .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Wiko Getaway. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Wiko Getaway te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Wiko Getaway en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Wiko Getaway-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-wiko-getaway

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Wiko Getaway

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Wiko Getaway. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Wiko Getaway voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Wiko Getaway standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Wiko Getaway. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Wiko Getaway blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Wiko Getaway. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Wiko Getaway, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Wiko Getaway te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je liever het menu en de knoppen van je Wiko Getaway gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Wiko Getaway

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Wiko Getaway. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Wiko Getaway. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!