Hoe maak je een schermafbeelding op Samsung Galaxy J5 .

In veel situaties is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Samsung Galaxy J5. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Samsung Galaxy J5 te kennen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verschillende manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Samsung Galaxy J5 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Samsung Galaxy J5-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-samsung-galaxy-j5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Samsung Galaxy J5

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Samsung Galaxy J5. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Samsung Galaxy J5 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Samsung Galaxy J5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Samsung Galaxy J5. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Samsung Galaxy J5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Samsung Galaxy J5. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Samsung Galaxy J5, besef dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Samsung Galaxy J5 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Samsung Galaxy J5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Samsung Galaxy J5

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Samsung Galaxy J5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Samsung Galaxy J5. Want daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!