Hoe maak je een schermafbeelding op Nokia 10 .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Nokia 10. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag de dag van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Nokia 10 te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Nokia 10 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Nokia 10-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Nokia-10

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Nokia 10

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Nokia 10. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Nokia 10 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Nokia 10 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Nokia 10. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Nokia 10 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Nokia 10. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Nokia 10, weet dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Nokia 10 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Nokia 10 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Nokia 10

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Nokia 10. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Nokia 10. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!