Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Nokia Lumia 635 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Nokia Lumia 635 die in het water is gevallen te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Nokia Lumia 635. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Nokia Lumia 635 in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doennokia-lumia-635

Stappen die je moet volgen als je Nokia Lumia 635 in het water is gevallen

Als je je Nokia Lumia 635 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Nokia Lumia 635 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Nokia Lumia 635 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Nokia Lumia 635 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Nokia Lumia 635 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Nokia Lumia 635 zit

Met een rietje zal je het water uit je Nokia Lumia 635 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Nokia Lumia 635 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Nokia Lumia 635 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Nokia Lumia 635 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Nokia Lumia 635 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Nokia Lumia 635 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Nokia Lumia 635 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Nokia Lumia 635 aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Nokia Lumia 635 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Nokia Lumia 635 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Nokia Lumia 635 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Nokia Lumia 635 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Nokia Lumia 635 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Nokia Lumia 635 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Nokia Lumia 635 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Nokia Lumia 635 beschadigen.