Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel 3c .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Alcatel 3c. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel 3c te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Alcatel 3c en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Alcatel 3c-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Alcatel-3c

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel 3c

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel 3c. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Alcatel 3c voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel 3c standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Alcatel 3c. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Alcatel 3c blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Alcatel 3c. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Alcatel 3c, weet dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel 3c te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Alcatel 3c gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel 3c

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Alcatel 3c. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Alcatel 3c. En daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!